Θετικός στον κορονοϊό ο υπ. Οικονομικών της Πορτογαλίας

Μία μόλις μέρα μετά τη συνάντησή του με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πολλά στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λισαβόνα, ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Η Πορτογαλία έχει την κυλιόμενη ευρωπαϊκή προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2021 και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βρίσκονταν στη χώρα για σειρά επαφών.

Ο Ζουάο Λεάου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του, δεν έχει συμπτώματα και θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι του για την περίοδο της καραντίνας που θα διαρκέσει 10 έως 14 ημέρες.

Η ανακοίνωση έγινε 24 ώρες μετά τη συνάντηση που είχε με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, όπου συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της πορτογαλικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης και άλλοι αξιωματούχοι. Να σημειωθεί ότι ο Αντόνιο Κόστα είχε μπει ξανά σε καραντίνα πριν από περίπου δύο μήνες, όταν είχε συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν, που διαγνώστηκε θετικός και νόσησε από κορονοϊό.

Πάντως, οι φωτογραφίες δείχνουν ότι όλοι στην εκδήλωση τηρούσαν τις αποστάσεις και φορούσαν μάσκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί